Verhalen

“Het is fijn om even plat te praten”

Cliënt is 88 jaar oud en heeft Parkinson. Ze woont nog op zichzelf, maar gezien haar leeftijd heeft ze wel dagelijkse hulp nodig. Zo komt Daisy een paar keer in de week langs voor de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). “Ik ben heel blij als Daisy er is, want dan kunnen we weer fijn plat praten.”

Zelfstandig wonen

Hoewel mevrouw bijna dagelijks bezoek krijgt van haar dochter, is ze maar wat blij als er weer een verzorgster van Vitaal Thuiszorg langskomt om haar te assisteren. “Dan heb ik weer wat aanspraak en kan ik even een praatje maken. Ze helpen me iedere dag met het douchen, aankleden en met de steunkousen en het spalken. Ik kan nog wel zelfstandig de medicatie doen en mijn bed in- en uitkomen.” Eén van die verzorgsters die langskomt, is Daisy. Zij werkt inmiddels al een paar jaar bij Vitaal Thuiszorg en is inmiddels een vast gezicht voor de cliënt. “Al een jaar of vier kom ik een paar keer in de week bij haar langs. Dat is altijd heel gezellig.”

‘Niet goed wijs’

Daisy geeft aan: “Ik kom graag bij mevrouw. Ik kom echter wel onregelmatig, soms in de ochtend en ook wel eens in de avond. Dat laatste vind ik prettiger, want dan hebben we meer tijd. Dan kan er wel eens een kopje koffie worden gedronken en kunnen we fijn ouwehoeren. Het is heel dankbaar werk en fijn om voor de cliënt te zorgen.” De krasse dame vult aan: “Ik vind het prettig als Daisy er is. Zij komt uit de buurt en dan kan ik fijn ‘plat’ praten. Dat kunnen die stadsen niet. Met Daisy kan ik altijd lachen. ‘Je bent niet goed wijs’, zeg ik dan. Wel zou ik het fijn vinden als er wat meer structuur inkomt en ze meer tijd heeft. Maar het is niet anders.”

Neem contact met ons op via sollicitatie@vitaalthuiszorg.nl

Staat je droombaan er niet tussen, maar past de cultuur wel helemaal bij jou? Laat ons weten waar je talenten liggen en waarom je voor ons wilt werken. Wie weet komen we wel op een baan waar we zelf nog niet aan hadden gedacht!

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verhogen. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Accepteer