Verhalen

“We kennen elkaar door en door”

“Hoewel we destijds op de gok voor Vitaal Thuiszorg kozen, zou ik nu nooit meer anders willen. Ik ben heel erg blij met Evelien!” Aan het woord is Ursula. Ze heeft COPD, zit aan de zuurstof en is dagelijks afhankelijk van de thuiszorg die door Evelien wordt gedaan. “We spreken dezelfde taal, dat is heel erg prettig.”

Dagelijkse verzorging

Sinds Ursula ruim drie jaar geleden gediagnosticeerd is met COPD, is haar leven flink veranderd. “Ik ben heel kortademig en kan moeilijk zonder zuurstof. Dit betekent dagelijks heel veel handelingen. Denk aan het bijvullen van de zuurstof, het verschonen van de slangen en het opladen en onderhouden van de apparatuur. Omdat mijn man Ed ook met zijn gezondheid sukkelt en mij moeilijk kan verzorgen, ben ik heel blij dat Evelien vijf keer in de week bij ons komt. Ze is er elke dag in de ochtend, op dezelfde tijd. En dat al een heel lange tijd. Ik kan niet meer zonder haar!”

Meedenken en inleven

Evelien moet lachen als ze het aanhoort. “Ik maak al heel wat jaren dezelfde ronde en daar hoort een bezoek aan Ursula en Ed ook bij. Ik kom elke werkdag een half uur hier en help haar dan bij alle noodzakelijke handelingen. Door al die jaren ervaring gaat dat heel soepel. Ik weet inmiddels alles over de zuurstofapparatuur en kan haar zo goed assisteren bij het verwisselen van de slangen en – zoals aangegeven – het aan- en bijvullen van de zuurstof. Ik heb het me helemaal eigengemaakt en dat komt goed van pas.” Ursula vult aan: “Het is heel fijn dat Evelien zo meedenkt en een groot inlevingsgevoel heeft.”

Passie voor zorg

Voor Evelien is het vanzelfsprekend: “Het gaat erom dat je de cliënt zo goed mogelijk verzorgt. Als zij zorg nodig heeft die extra aandacht behoeft, zoals deze zuurstofapparatuur, dan wil ik daar gewoon alles over weten. Alleen dan kan ik haar het beste helpen. Dat is voor mij niet meer dan normaal. In de zorg moet je je flexibel en positief opstellen. En mensenkennis hebben.” Ursula is maar wat blij met Evelien: “Ze is heel belangrijk voor Ed en mij. Het is dagelijkse routine dat ze hier langskomt en we boffen maar met haar. We kennen elkaar inmiddels door en door en kunnen niet meer zonder haar!”

Neem contact met ons op via sollicitatie@vitaalthuiszorg.nl

Staat je droombaan er niet tussen, maar past de cultuur wel helemaal bij jou? Laat ons weten waar je talenten liggen en waarom je voor ons wilt werken. Wie weet komen we wel op een baan waar we zelf nog niet aan hadden gedacht!

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verhogen. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Accepteer